Find lige en skruetrækker!

ben blogGår du tit til lægen? Undrer du dig over din eksem, din topmave, dine bumser, at du har tør hud, at du har meget appelsinhud, at du har uforklarlige sygdomme (lægen kan ikke finde ud af hvad det er), føler du dig oppustet, har du ondt i hovedet, er du træt, får du ”sukkertrang” i løbet af dagen, føler du dig depressiv og doven?

Vi render til lægen som aldrig før! Vi søger diagnoser som aldrig før! Og svaret er LIGE FORAN DIG! Din kost! (ikke den man fejer med hahaha). Vi lever i en verden, hvor vi sætter sukkerholdige og forarbejdede fødevarer ”før” vores sundhed. Fordi vi ”skal hygge” – fordi ”det fortjener jeg” – fordi ”jeg har også haft en hård dag” – fordi ”jeg ikke magter at lave mad” –fordi ”jeg kan altså ikke leve uden bla bla bla”  fordi fordi fordi! Du har garanteret opfundet verdens bedste hylde der hedder ”undskyldningshylden”. Hold fast i den. Smid du bare skruetrækkeren væk, så du ikke kan skrue den ned igen.

Men så stop med at bilde dig selv ind, at du fejler alt muligt SOM DU IKKE KAN GØRE NOGET VED! Hvis din dag er fyldt med mad/”mad” som din krop ikke kan bruge til NOGET SOM HELST – så tærer du på de ressourcer som den ellers skal bruge for at holde dig frisk, eksemfri, vågen og klar til dagen. Så din ”ret til” alt det du mener du gerne vil spise i dit liv, den kan du roligt beholde, men så stop med at brokke dig over at du har alle de her symptomer, som du SELV kan gøre noget ved.

At ”time” sine kulhydrater, fedt og protein i løbet af en dag – ift. hvad du arbejder med, OM du træner, OM du ikke træner osv. er alfa og omega.

I stedet for at bruge penge på en masse medicin som lægerne og medicin firmaerne tjener penge på, så KUNNE du prøve at tage nogle af de supplements som fitnessindustrien bruger.

Jeg hører ofte ”Arj jeg kan bedst lide at spise naturligt – ikke alt det der kunstige” (som fx min BCCA – hvis jeg nævner den) – og så tænker jeg bare:

”NATURLIGT” Hvornår fanden har en kanelsnegl været NATURLIG – eller en pose vingummi – eller McDonalds mad? Ja så kan jeg godt se  det er virkelig usundt med et tilskud BCAA! Ahem…. Så behøver jeg ikke sige mere!

Jeg har i mange år været fortaler for, at ”man skal da kunne leve livet” – mest fordi jeg har været i sådan nogle fatale spiseforstyrrelser og man skal virkelig passe på at presse noget nedover folk, som har haft en spiseforstyrrelse  – eller har en. Men jeg er altså blevet så gammel nu, så det er på tide at bruge hovedet! Det er fint at ”føle føle føle” – men vi må også tage logik-hatten på! Og give vores krop det den SKAL BRUGE, medmindre vi synes det er fedt at mærke eller føle en eller flere af de førnævnte symptomer, som DU selv kan styre at aflive I DAG!

Jeg er ingen sundhedsguru- og du må for min skyld også æde kød og æg og alt det – selvom JEG er veganer, trækker jeg det på ingen måde nedover hovedet på nogen. Jeg mener ikke det er USUNDT at spise kød og æg! Husk lige det. Men at spise SUNDT er ikke at æde brød og kager og slik og snacke alt muligt hver dag.

Find skruetrækkeren frem, kig dig selv i spejlet og spørg dig selv, om du VIRKELIG har brug for at være så skide stædig omkring at ”du skal have ret til at leve livet” med dine sukkerholdige drikke, dine lightprodukter, dine ”ikke”-sunde vaner?

Hvis dit svar er JA  så smid din skruetrækkeren væk – og find den frem, når du er klar. Hylden kan ALTID pilles ned – når du er klar.

Jeg sætter stadig min ”hylde” op en gang om ugen til min cheatday – men mon ik den kommer ned en dag? Jeg ved det ikke – men det er mit ”frirum” til at fucke min krop op – og tro mig, jeg bøder for det dagen efter, fordi min krop nu i hverdagen er vant til at sige ”Hey -tak for det du giver mig, det kan jeg jo bruge til noget”.

I stedet for at rende til lægen og finde ”en sygdom” kunne du bruge tiden på at lave noget ordentlig mad til dig selv, så det ikke bliver hovsa-løsninger. Det sparer også skatteborgernes penge.

Tak fordi du læste med <3

 

#mi40life #mi40nation #mi40