tillykke

Eksamen i livet

Forestil dig det her: Sanne er født i en pæn by i Danmark. Mor og far er sammen.  Sanne klarer sig fint i skolen, er en af de okay populære piger og har kun de sædvanlige problemer med bumser, hår på benene og drengene der driller. Sanne kommer i gymnasiet og får en sød kæreste. Sanne vil rigtig gerne hjælpe mennesker som har det dårligt. Sanne vil gerne være psykolog. Sannes kæreste slår op med hende, fordi han hellere vil have en af de andre fra klassen. Det er Sannes første egentlige møde med den virkelige verden, hvis jeg må... Læs Mere »
blank blog

”Hvorfor har du solbriller på i gråvejr”

Læge: Har du en kæreste? Mig: Ja Læge: Ham mister du nok i løbet af et års tid. Sådan noget plejer ikke at holde efter sådan en omgang. Har du børn? Mig: Ja en datter Læge: Det bliver hårdt. Du får mindre og mindre overskud til hende Hvad arbejder du med? Mig: Forsikring og så er jeg coach ved siden af på aftenbasis. Jeg er også uddannet Personlig træner men det har jeg ikke arbejdet med et lille års tid, fordi jeg ikke har haft tid. Læge: Du mister dit job i løbet af et års tid med de smerter... Læs Mere »
2015-08-09_18.52.15

Mor, far & børn – og mad!

I Danmark (sikkert også mange andre steder) samles vi – om maden. Mange familier har den regel, at de fx helst alle sammen skal mødes til aftensmaden, så de lige kan få vendt dagens oplevelser. Når vi skal ”hygge os” er der altid mad, slik, kage – noget at putte i munden. Men tænker, du som forælder til dit barn, over DIT HUMØR ved fx aftensmads-bordet? Tænker du over STEMNINGEN ved bordet? Bliver du sur på dit barn over han eller hun ikke spiser nok eller hurtigt nok? Et er at ungen sidder og kaster rundt med tingene eller slikker... Læs Mere »
14406561636161

Udryddertrangen..!

Hvis du har læst mine foregående blogs om mine to diagnosticerede spiseforstyrrelser, har du måske set frem til dette indlæg om overspisning. Er overspisning en diagnose og en spiseforstyrrelse? Og hvornår overspiser man? Jeg har altid bedt mine kunder om at udfylde et skema, inden de skal ind og snakke eller træne med mig. Jeg spørger blandt andet, om de har eller har haft en spiseforstyrrelse. Jeg får ofte svaret ”nej”, selvom at det er kunder, der vejer mere end hvad godt er. De mener ikke, de har en spiseforstyrrelse, fordi ”de jo bare spiser for meget” – og de... Læs Mere »
worm

Regnormens rygrad

… de fleste jeg har arbejdet sammen med i div. kontormiljøer har gang på gang sagt med halv-øv stemme at ”de har rygrad som en regnorm” når diverse kager, sliktingester og andet er blevet stillet frem til fri afbenyttelse. Men når jeg så har forslået at vi evt. kunne indføre en sukkerpolitik, som de fx har i min datters børnehave, så er der udråbt vild protest af selvsamme mennesker ”for man kan jo bare sige nej tak”.. What?! De fleste ”kontordamer” og ”kontormænd” har lidt for meget på sidebenene eller en lille god kuffert aka airbag sidende over bæltet –... Læs Mere »
2014-11-29_15.09.18

Alle kostplaner virker!

Men holdbarhedsdatoen på en kostplan er ikke forever. Jeg skyder måske mig selv i foden ved at skrive at alle kostplaner virker. Men jeg mener det 100%. Du kan google en kostplan på nettet og følge den i x antal uger eller måneder og tabe dig MED GARANTI! Det lyder da fedt ik? Det kan godt være kostplanen ikke er synderlig spændende, og den er heller ikke udarbejdet specielt til dig, men hvis kcal indtaget i kostplanen er lavere end det du indtager i dag, og du følger den minutiøst – ja så virker den! For alle! Jeg er fan... Læs Mere »
unnamed

Hvornår er man rask?

Der skete noget den anden dag… jeg lod tallet komme ind under huden på mig. Jeg har i flere blogs og en del dagbogsskriverier til mig selv, været rigtig stolt af mig selv, og hvor langt jeg er kommet. Jeg har et afslappet forhold til min krop og min mad, og jeg spiser hvad jeg vil, når jeg vil. Jeg er klar over at min træning kunne give mig langt flere synlige muskulære resultater, hvis jeg spiste efter bogen. Men med så mange år med spiseforstyrrelser og kropshad, så har jeg valgt at spise, hvad jeg vil og stadig træne... Læs Mere »
14099858461511

Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager!

Da jeg tog min første fitnessuddannelse i 1996 – det var dengang pasta blev hypet som noget sundt – stod det meget klart i mine uddannelsesbøger: “Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager!” ”Okay logisk” tænkte jeg. Jeg var ung og havde en anden forbrænding end jeg har i dag – som snart 34årig. Efterhånden som årene er gået, og jeg har haft forskellige mennesker til kostvejledninger, kan jeg se hvor stor forskellen er på mænd og kvinder. Mændene er logisk tænkende og kan MEGET nemmere forholde sig til fakta. Deres krop er heller ikke ligeså hormonelt styret som kvindernes.... Læs Mere »
14188197525231

Hvornår har man en spiseforstyrrelse?

Jeg ved det egentlig ikke. Ikke mere. Jeg vidste det engang – men ikke længere. Ikke sådan rigtigt. Jeg lever i dag i en verden, hvor folk sulter sig selv for at stå på en scene med streger i ballerne og spændte muskler helt indsmurt i nutellalignede tanner. Jeg ser på ingen måde ned på folk der stiller op til denne her sport. Det kan jeg ikke. For jeg kender alt for mange søde mennesker der har valgt at gå ind i den verden og gøre den til deres livsstil. Jeg følger også en masse bodybuildere og deres råd om... Læs Mere »
14377174467981

Ting sker når folk er klar!

Ordene kom helt tydeligt ud af min klients mund. Hun var nemlig klar nu! Til at træne og til at gå i gang med maden – den nye madvane om man vil. Selvom det er så indlysende, så slog sætningen mig alligevel som et slag med en skovl. Det kan jo ikke være mere sandt. Alle de valg jeg har foretaget mig i mit liv er først sket, når JEG har været klar. Jeg løb hjemmefra (boede hos min meget psykisk syge mor, da jeg var barn), da JEG var klar. I realiteten kunne kommunen nok være trådt ind meget... Læs Mere »