Hvorfor træner du egentlig?

Spørger du nogensinde dig selv om det?

Mange mister pludselig motivationen – og det, de engang synes var sjovt, er pludselig blevet en plage og en pligt, som næsten ikke er til at overskue.

STOP! Når træning eller motion bliver en (sur) pligt, og det eneste man står og tænker på er alt det man kunne nå i stedet for – eller konstant kigger på klokken og ”venter” på, at man er færdig, så skal man stoppe! Og gøre noget andet! Og her mener jeg IKKE smide sig hjem på sofaen og lade det være den nye ”træning”.

Nej find noget andet, du kan lide at lave med din krop. Prøv nogle forskellige hold af, skift center, få noget nyt musik i ørerne at træne til, anskaf dig et nyt træningsprogram, få dig en personlig træner eller en (ny) makker, løb dig en tur og se om det er noget eller start på crossfit, kampsport… anything!

At stå i et motionscenter og løfte nogle tunge genstande x antal gange skal være sjovt!

JEG synes, det er mega sjovt. Jeg ville dø, hvis jeg blev bedt om at løbe mig en tur – ellers tak!

Der er ikke noget galt med at miste motivationen – man skal bare gøre noget andet så! Og det kan være, at man finder ud af, at styrketræning ER det sjoveste alligevel, når man nu har været ude og prøve en masse andet af. Og så vender man jo bare tilbage med ny gejst. Motionscenteret løber ingen steder!

Jeg har aldrig prøvet at miste motivationen sådan ægte. Og det er til trods for, at jeg ALDRIG har overvejet at stille op til en konkurrence eller haft et decideret mål med min træning.

De kloge siger, at man skal have et mål for at få resultater…. det er såre sandt som det er sagt, men mit ”mål” er at lave noget jeg ELSKER!

Jeg har ikke behov for at komme på en scene for at motiveres til at træne fx

Jeg behøver heller ikke en bikini der strammer eller en ferie i sigte for at komme afsted til træning.

Nej jeg elsker det bare – og det har jeg gjort siden 1993, hvor jeg sneg mig ind og løj om min alder og sad og skubbede til inderlårs maskinerne og KUN trænede ben og mave, fordi jeg synes spaghetti-arme var et hit (ja det er godt nok længe siden – haha).

Jeg træner, fordi jeg får energi og glæde af det. Det er MIN tid…. Jeg lader op, når jeg træner… og det har jeg nydt altid. Jeg træner også, fordi jeg så kan tillade mig at spise alt det jeg vil, når jeg vil – uden at det sætter sig synderligt. Men det er nu ikke det primære. Min motivation er glæden ved min træning.

Så find den træningsform DU synes er sjov – præcis der hvor du er i dit liv NU…. og hvis din motivation for at komme i motionscenteret skal være at stå på en scene eller se ”streger i skulderen”.. jamen så er det DET du skal gå efter. Vi er alle forskellige.. men vi vil alle sammen gerne lave noget, vi synes er sjovt. Det er aldrig for sent at gå i gang med en ny sport.

Rigtig god træning – uanset hvad du træner.