HOT YOGA

IMG_4765

 

Det er ikke første gang jeg har været til hot yoga. Faktisk har jeg været til ret meget yoga gennem mit liv. Min mor tvang mig til at dyrke yoga fra jeg var ret så lille – og tog mig med til diverse yogaklasser, hvor man skulle UDÅNDE med saft og kraft nede fra storetåen og op igennem diverse chakraer. Dengang synes jeg det var mega kikset og pinligt og irriterende.

Det synes jeg egentlig også nu – haha! Men det er på en anden måde. Jeg går til hot yoga, fordi min krop er i forfald med alle de skader den har. Jeg kan ”lidt mere” i et opvarmet rum end jeg kan, når jeg går rundt i DKs skiftende vejr.

Jeg opdager også, hvor ”syg” jeg er i den ene side af underkroppen og i den anden side af overkroppen, jeg mærker nakken låser sig, jeg mærker ”mig” – men det er egentlig ret fedt… og MEGA hårdt.

Vi taler om at jeg drypper fra MAVEN – jeg sveder ud af læggen! Det er helt vanvittigt.

Hvis du er fan af selvbruner (som jeg) vil jeg anbefale dig at købe et sort yoga håndklæde og IKKE give den alt for meget gaz med farven den samme morgen. Hvis du er fan af make-up (det er jeg) vil jeg anbefale dig at tage det af inden timen begynder. Det lander alligevel i dit håndklæde eller på den arm, du desperat prøver at tørre sveden væk fra ansigtet med gang på gang. Hvis du er fan af extensions (det er jeg!) så er det her, du har lyst til at klippe hele lortet af – seriøst! Men det gør du seføli ikke! Lav bare en frisure som holder og som ikke slasker ned af ryggen eller armen, når du skal stå i diverse stillinger. Trust me, jeg taler af erfaring. Man bliver sindssyg, hvis håret ikke sidder, hvor det skal.

Jeg tager normalt de timer, hvor de taler engelsk. Af den simple årsag, at jeg er højre venstre blind og døv. Jeg er derimod IKKE left & right blind og døv. For når du tager din ”left” hånd op, så danner den et L – smart smart. Men i dag var det altså en dansktalende instruktør, og jeg måtte pænt skifte ben og arm adskillige gange og tænke ”nåårh den ANDEN højre!”

Instruktøren i dag gik meget op i at sige, at vi ikke var her for at præstere, men for at have det sjovt. Agtigt. Det er ikke skide sjovt at dyrke yoga, men jeg forstod hendes pointe så udmærket..

Da jeg var barn og kom med min mor til yoga synes jeg, at yogamennesker var delt op i 2 grupper. De MEGET sensitive, bløde, flydende, smilende, nærmest lallende mennesker, der bare var i ZEN med livet og deres lemmer agerede som blæksprutte arme.. Typen som siger ”aaaaalt er goooodt”  i en lang udånding. Og så var der de ”andre” – de sure yoga mennesker, som er ligesom folk nede i Netto, der ikke kan komme hurtigt nok hen til kassen FORAN de andre. De der mennesker, som siger ”JEG ALENE VIDE” -slut! Dem som kommer ind i yogasalen og har deres faste plads, og kan alle stillingerne til UG og ser lidt ned på de andre der ikke uuudååånder helt ude fra deres storetå og op gennem issen. Hm. De selvfede typer. Sjovt som et ”fag” som yoga kan indeholde sidstnævnte. Men sådan er det altså..

Jeg er ”opvokset” i et servicefag. Fitnessbranchen var, dengang jeg startede, et SERVICE fag. Vi knoklede for håndøre og slikkede medlemmerne helt op under armhulerne. Vi sagde pænt goddag – pænt farvel (Kaj og Andrea-style!) og skabte ”god stemning” i centeret. Dette er MIN verden, min branche. At den har ændret sig gevaldigt, synes jeg er mega trist. Jeg mener, når man står bag kassen, receptionen, sidder i et callcenter, hvor end du er og skal servicere andre, så er det din PLIGT at få kunden, medlemmet, klienten til at føle sig velkommen, forstået og som noget særligt.

I dag, da jeg var til hot!(er helt sikker på at Nik&Jay har været til Hotyoga før de indspillede den sang) yoga var det ikke en af blækspruttetyperne der stod bag disken. I omklædningsrummet var der heller ingen der sagde hej.

Efter timen var slut og vi alle var samlede, svedige og klamme, i samme omklædningsrum,  gik der ca 5 sekunder fra jeg sagde HØJT ”TAK FOR I DAG” til alle, da jeg gik, før folk sagde ”Ja øhm selv tak”.

Jeg forstår det altså ikke.

YOGA – er det ikke noget om at være positiv, finde sin indre kerne, have kontrol, fyldes med glæde, slippe bekymringerne? Burde det ikke være, som da jeg var i Indien? Der er det YOGA 4 REAL – og de har altså ikke røget hash alle sammen. Der føler man sig velkommen, som en sammenhørighed blandt positive mennesker, der sammen skal lave noget pænt anstrengende.

HM! Men det er måske den danske mentalitet igen. Der blev heller ikke sagt ”HEJ HEJ TAK FOR I DAG”, da jeg gik fra stedet – af dem der stod i receptionen – og JOW de så mig godt, jeg skulle nemlig aflevere min nøgle J

Men igen – er jeg der for at få et hejhejgoddag? Nej. Jeg er der for at dyrke hot yoga – og det må man sige, jeg opnår hver gang. Jeg sidder nu derhjemme HELT hvid på kroppen (og rød i hovedet) fordi alt min selvbruner er røget af og har spist min mad og glæder mig til at sove.

Jeg anbefaler på det kraftigste, at man ikke skal på sin første date efter en hot yoga class. For shit hvor er jeg baldret – hver gang!

I sommertiden går det, at man, som jeg, tager hjem og bader. Jeg hader nemlig tæer, fodvorter og nøgne tissekoner. Virkelig! Traume fra svømmeren i barndommen, hvor det stod ud med krøllede trekanter og lange patter, der blev vasket godt og grundigt så DERES sæbeskum RAMTE lille mig! ADRKS! Død over offentlige baderum siger jeg bare! Men om vinteren vil jeg anbefale, at man går i bad på stedet, for man har altså en afterburn, der siger spar500 og den tager lidt af, når man lige har vasket alt det der klamme gamle hud af, der har vristet sig løs under timen.

Jeg vender stærkt tilbage – og jeg falder helt uden for kategorien af de to opdelte yoga mennesker, men altså – der skal være plads til alle. Jeg bliver også ved med at sige HEEEJ HEEEJ TAK FOR IDAAAAG når jeg går. Så må de synes, hvad de vil! Jeg siger også pænt farvel, når jeg går fra Netto fx Det koster jo ikke noget at være venlig, sidst jeg tjekkede.

Og nu skal jeg altså have købt mig et sort yoga håndklæde, så de brune dryppende sveddråber ikke afslører mig alt for meget.

Tak til min mor for at vise mig denne yogaverden i en tidlig alder. Jeg kan da nogle af de akavede stillinger takket være hende. J Hun lærte mig også at have en hobby som fotograf, hvor jeg lærte at tage gode billeder, som dette billede med min kære ven Tony fra i lørdags. Jeg er ofte nødt til at minde mig selv på at den ondskab jeg oplevede i en alt for tidlig alder også har ført noget godt med sig.

Tak fordi du læste med.

Namaste