Fordomme og Frygt!

frygt_2Jeg er vokset op med at kærlighed er lig med kys, kram, fysiske tæv, svigt, trusler om at blive forladt eller sendt på børnehjem, at få ting – for at få dem taget fra mig igen og at være alene og forladt.

Rimelig svært at skelne, hvad der så var rigtigt og forkert.

Min hjerne og mit indre er altså fra barnsben blevet programmeret til at tro, at alt det her samsurium var kærlighed. Da jeg så blev større, skulle jeg selv lære at skelne, hvad jeg synes var kærlighed.

Jeg blev en enormt kærlig person. Elskede at kramme og blive puttet og sådan.

Men jeg troede, at alle kvinder svigtede (veninder svigtede), fordi min mor(kvinden i min barndom) svigtede mig. Derfor TILTRAK jeg veninder, der svigtede, backstappede mig, ville stjæle min kæreste osv. Det tog mig mange ÅR at finde ud af, at ALLE kvinder ikke svigtede. At der faktisk fandtes nogle MEGET fantastiske kvinder derude, som ville være mine veninder og som IKKE ville mig ondt, stjæle min kæreste, dømme mig eller tale bag min ryg. Dem værdsætter jeg i dag mere end noget andet!

Jeg troede også, at det var rigtigt at slås eller blive slået, når man var kærester! For jeg har altid fået tæv, da jeg var barn. Og når man slår så MÆRKER man livet, man MÆRKER det gør ondt. At blive slået fysisk var for mig i min barndom 100 gange BEDRE end at få at vide, at jeg ville blive sendt på børnehjem i morgen, fordi jeg jo var ”syg i hovedet”. Slagene gik væk igen, de blå mærker forsvandt.

Men ordene sad fast. Frygten sad fast. Hvornår kom kommunen og hentede mig og flyttede mig væk fra min hverdag, skole, familie, fordi min mor ikke ville have mig boende mere? Det skete aldrig, men frygten var der jo hver dag! Jeg tog heldigvis selv skridtet, da jeg blev større og smuttede hjemmefra.

Men det her betød jo også, at jeg i mine yngre dage havde nogle fysisk voldelige forhold, fordi jeg TILTRAK de her voldelige mennesker eller selv slog!

Jeg har også altid troet at alle mænd(kærester) ville svigte mig. Min far skred jo, da jeg var lille og ”reddede” mig ikke fra min meget psykisk syge mor. (Min far er tilgivet i dag og jeg elsker ham overalt på jorden, for det han er for mig i dag!). Så min frygt for at mænd (mine kærester) ville forlade mig, har siddet i mig altid. Enten at de ville gøre mig til grin (som min mor gjorde mig til grin, når hun begyndte at fable om, at hun var Jesus til forældrene nede i børnehaven – lidt sjovt i dag – yderst flovt dengang) eller ved at være mig utro, tale bag min ryg osv. ELLER at de ville gå.

Så jeg har tiltrukket fyre der enten har været utro – eller har slået op i et væk!

Min mor talte meget meget grimt til mig om mit udseende og om min væremåde. Hvor ”Syg jeg var i hovedet” eller ”Hvad skal du bruge den højde til” eller ”Hvorfor skal du have så store grimme kinder” eller ”Din numse er jo helt flad, du har ingen kvindelige former” eller ”Du er lisså grim som din farmor” (jeg elskede min farmor overalt på jorden!). Hvor mange kærester tror I, jeg har haft som har talt så grimt til mig?? En del! Ja jeg TILTRAK nemlig de her mennesker, som talte SÅ grimt til mig, når vi blev uvenner! Også selvom jeg ikke talte grimt til dem. Jeg vidste nemlig godt at ord IKKE forsvinder. Så når man først har sagt noget, så går det IKKE væk som et blåt mærke. Alligevel talte de her kærester SÅ grimt til mig. Og jeg fik også skylden for, de talte grimt til mig, for ”det var mig der fik dem derud”…. Måske. Jeg kan være temmelig belastende og presse folk op i et hjørne med alt min ”panik for at blive forladt eller svigtet”.

Værsgo! Jeg har haft alle de her fordomme om mennesker, som jeg har fået indgroet, som barn af de mennesker, som skulle have givet mig allermest kærlighed KUN med kys, kram og regler som børn skal have. Alt det andet kunne jeg godt have været foruden.

Når man hele tiden tror tingene går galt, at folk svigter, at man bliver forladt etc. SÅ SKER DET!!! Frygten tager over – de gamle indgroede mønstre tager over.

Jeg skulle altid høre min mor sige ”Vi har ingen penge” – de der SKIDE penge fyldte hele tiden! Alligevel formåede vi at rejse (afbudsrejser men alligevel) flere gange om året – og min mor havde da også råd til sit alkohol og sine stoffer. Alligevel skulle jeg høre på ”Vi aldrig havde nogle penge”.. Hold dog bøtte! Men hvad har jeg gået og sagt det meste af mit liv?? ”Åh jeg har ingen penge” – og selvom jeg sad i forsikringsbranchen og tjente gode penge dengang, så havde jeg alligevel ingen penge. Jeg havde taget store lån da jeg havde bulimi – og dem betaler jeg stadig af på, men det red mig som en mare, den der sætning ”ingen penge”.

I dag siger jeg til mig selv ”Jeg har masser af penge” og selvom der seføli ikke står millioner på kontoen, så skal jeg nok klare mig. Den der har jeg fået vendt!

Hvis du vælger at sætte dig selv fri! Fri for frygt. Fri for indgroede gamle mønstre. Fri for hvad din mor, far, søster eller bror eller andre i din barndom (eller i dit liv) har lært dig af dårlige ting – så er du klar til at leve livet. Og tage styringen over DIN lykke! Din kærlighed til dig selv!

Man tiltrækker det, man SELV MENER man fortjener!

Så hvis jeg mener, at jeg gør mig selv fortjent til en mand der er utro, svigter mig, slår mig el lign. Så værsgo Angie, så er det det du får! Intet mindre! Men hvis jeg sender ud – og siger til mig selv, at jeg selvfølgelig har en mand som elsker mig og ikke kunne finde på at svigte mig – og TROR PÅ DET! Så sker det også!

Hvem faen gider købe hesten på dyrskuet som står og sparker sig selv over benene og gemmer sig selv væk? No-one! Men alle gider godt købe den hest, der stråler i pelsen og skridter rank og glad henover marken. Uanset om den er tyk eller har en bums på næsen. Kan du følge mig?

Det er det samme med os mennesker. Hvis vi elsker os selv – sådan helt ægte! Kan se os selv i spejlet og sige ”Du er sq en fed person” – uden at være selvfede og dumme og høre på, men at vi hviler i hvem vi er – og ved, hvad vi er værd og hvad vi fortjener – så tiltrækker vi de mennesker, der har helt samme holdning til os!

Ingen har brug for at blive nedgjort eller blive svigtet. Ingen! Men vi har bare nogle gamle mønstre, som vi ubevidst sender ud – og så kommer de folk altså til os, som præcis svarer til de fordomme vi har, og den frygt vi har.

Der er kun EN, der kan vende bøtten! Og det er DIG! Det er mega svært og et kæmpe arbejde.  Men jo før du starter – jo bedre!

Hvad er du værd? Hvad fortjener du?

Fortjener du lykke, penge, en sød kæreste, gode venner, skønne unger, glæde, kærlighed? Så tro på det – helt indeni!

Du må ikke tvivle!!!

Du skal huske dig selv på det flere gange om dagen, så den gamle djævel ikke kommer frem og siger ”Angela – du bliver også forladt altid” Eller ”Nu er han dig sikkert utro” Eller ”Nu vil din veninde dig noget ondt” eller ”Jeg bliver sikkert fyret” eller ”Jeg finder aldrig en sød kæreste” eller hvad fanden det nu er, man frygter!

Den skal tysses ned den der skide djævel – og så skal DU tage magten og sige ”Jeg fortjener at være glad, have dejlige mennesker omkring mig, være værdsat og blive talt pænt til” fx

Frygt avler frygt. Glæde avler glæde!

Ligesom jeg har skrevet før med 3 positive ting ved præcis denne dag – hver dag, så tænk hver dag over 3 ting DU selv MENER, du fortjener i livet!

Vær herre over dit eget liv. Mønstre er til for at brydes, hvis du selv ønsker det!

Hav en fantastisk dag og elsk dig selv.

Jeg fortjener: (mine 3 for i dag)

  • Søde veninder
  • En sund og rask krop
  • At blive talt ordentlig til