Utilfredsheden længe leve

I dagens Danmark er der eksploderet en industri, som tjener penge på folk, der er utilfredse.

Folk er utilfredse med deres negle, øjenvipper, krop (fedtsugninger, brystoperationer, personlig træning, fitnesscentre, slankekure, slanke-altmuligt, steroider, selvbrunershops, hårfjerningsdit og dat), deres partner (parterapi), deres liv (psykologer), deres vilde børn (giv dem en diagnose, så er alle mere rolige… for alle børn har jo efterhånden ADHD og så kan de få noget medicin).

Vi gør en masse ting for at blive MINDRE utilfredse. Og forhåbentlig MERE tilfredse –helst på så kort tid som muligt, for vi er sørme også utålmodige. Problemet er bare at mer vil ha mer. Når man har fået fixet det ene, vil man også have fixet det andet.. når man har fået droppet forholdet man var i,  stiler man efter det endnu bedre – og ender måske med en endnu større klaphat (bare på nogle andre områder) og så søger man videre i datingjunglen, hvor alle er jaget vildt og ingen stoler på hinanden.

Sætningen ”jeg vil ikke lade mig nøjes” synges i mange danskeres hjerne.. men med den sætning følger i kølvandet også sætningen ”det er ikke godt nok” rigtig hurtigt.

Når det drejer sig om din egen krop fx – så er det rigtig fint for mange at stile mod et mål.

At håbe på, at når man så ser sådan og sådan ud (mere muskuløs, mindre fed, mere markeret, mindre lasket) så er lykken gjort.

Nej for det er for det meste aldrig godt nok! Man kan altid gøre det lidt bedre. Og hvornår er du så i ”mål”? Du er aldrig helt i mål, når det gælder kroppen. Ikke engang de fine atleter, der står oppe på scenen til den konkurrence de har stilet mod og kæmpet for, er helt i mål. For allerede dagen efter eller måske ugen efter konkurrencen er slut er de på vej til at blive ENDNU vildere næste år.. eller næste gang de skal stille op. ”Jeg skal bare lige have lidt mere læg med”.. eller ”lidt større skuldre” eller hvad det kan være. Og det samme gælder dem, der skal ”i form” eller ”tabe sig” eller ”tage muskler på” – det er altså resten af livet det her skal forekomme med at spise med omtanke, spise mere mad (for de tynde mænd), træne hårdt og fokuseret.. Det er altså ikke bare lige fixet, som et kirurgisk indgreb. Så når dit ”mål” er nået.. så er du nødt til at fortsætte.. dog med tilrettelser. Alle vil have resultater i går.. og har svært ved at indse at det her kræver hårdt arbejde.. altid.. ligesom brystimplantater skal skiftes, extensions skal skiftes osv. Der er aldrig noget der er fixet med et snuptag og forbliver sådan…. Nemme løsninger med resultater findes ikke på sigt uanset hvad du vælger at være utilfreds over. Så du kan ligeså godt starte med at være tilfreds i dag.

Da jeg var yngre tænkte jeg tit på, hvis jeg blev kørt ned i morgen, hvad ville jeg så sidde oppe i skyerne og ærgrer mig mest over, jeg havde gjort eller ikke havde gjort nede på jorden. Og hver gang dukkede det her op:

  • At jeg har brokket mig over mit udseende så meget (krop osv.)
  • At jeg har spildt tiden på at have krise over min vægt, som jo er noget jeg selv vælger.. (ingen vælger at hælde 2 ruller oreos  i gabet på mig andet end mig! Derfor er det MIG, der styrer mit udseende og min vægt!)
  • At jeg har spildt tiden på at tude over mænd, der var idioter.
  • At jeg ikke spiste 3 ruller oreos i stedet for 2

Det sidste er bare pis – hahahahah !

Men shit, hvor har jeg bare spildt meget tid på pladder!

Det eneste gratis vi får her i livet uden beregning eller andet pjat er:

Din krop

Tid

Og vi vælger helt selv, hvordan vi vil være overfor vores krop  – og hvad vi vil bruge vores tid på! Alt er en prioritering.

Hvor mange går ikke på arbejde hver dag og tænker ”den her dag skal bare overstås”.. Shit mand! Vi har kun ET liv! Og så skal dagen bare overstås? SÅ er man helt sikkert det forkerte sted (og tro mig -dér har jeg også været. Jeg var styret af min løn og frygten for at gøre noget ”andet”, for hvad så med min løn og banklånet og min husleje osv)..

Men tænk hvis man var faldet død om den dag.. ….så havde man nok siddet og tænkt (i skyerne) ”Er du gal en nederen dag at dø på. Jeg skulle da bare have brugt min tid anderledes, så jeg fik det bedste ud at den tid jeg nu havde tilbage.”

Og det samme gælder din krop!

DU har kun den her krop! Du får altså ikke en anden! Så det er dit ansvar at være sød ved den, tale pænt om den, ikke være sur på den og takke den for det den KAN gøre for dig. Og tage dig af den, når den er syg eller har skader. Og ikke hele tiden sige ”gid jeg var tynd/mere muskuløs/havde vaskebræt” eller ”jeg ville ønske jeg havde mere røv eller bagskulder” (det var min gamle sætning! – pænt demotiverende)

Det er simpelthen så vigtigt at tale pænt til sig selv.

Både i andres påhør, men også når du er alene.

Jeg hører ofte folk omtale deres krop i en negativ retning – måske lidt i sjov, men stadigvæk. Jeg hører det både i mit arbejde, men faktisk også efter jeg har fået min datter. Så siger folk fx ”ja onkel Sigurd er også blevet så tyk, synes du ikke”.. og jeg kan høre min datter sige ”jo jo” og jeg kan se på hende hun tænker ”øhm hva skal jeg sige?”.. for hun er altså ikke opdraget med om man er tyk eller tynd.

Hun er jo ligeglad, hvordan man ser ud, bare man er sød ved hende og gider grine af hendes platte børnejokes. Man er hverken et bedre eller dårlige menneske, fordi man er tykkere eller tyndere end gennemsnittet. Og tynde mennesker kritiserer deres krop og udseende MINDST! ligeså meget som de større! Om end ikke endnu mere!

Så alt i alt er vi bare pisse utilfredse med rigtig mange ting.

Og det hele starter ET sted. HOS DIG SELV!

Det lyder så karma og frelst agtigt, når jeg skriver det her.. men hvis du hver dag fortæller dig selv, at du er værdifuld, succesrig og sød/smuk/dejlig/elsket etc – så begynder du at tro på det, om du vil det eller ej! Det har hjulpet mig – måske kan det hjælpe dig.

Sure mennesker er altså for nederen!  Brug din tid på det du er god til og det du nyder. Folk der spilder din tid med idioti er ikke værd at have i dit liv (for du er jo værdifuld) Hav et arbejde der ikke skal overstås! (for du er jo succesrig) Brug din krop og rør dig hver dag, så du gør noget godt for dig selv (fordi du er smuk).

Og smil til verden! Dem der ikke smiler tilbage, de har nok bare en dag der skal ”overstås”.