Dyremishandling

Jeg skal nok lade være med at poste noget uhyggeligt –  nogle klamme billeder – nogle sandheder om, hvordan vi mennesker behandler dyr! Det lover jeg. Links til film – både fra YouTube og Netflix er i bunden af dette meget lange skriv.

Du kan selv se med egne øjne, hvad du sidder og spiser i filmen Earthlings. Hvordan dyrene bliver behandlet, inden de kommer i køledisken, hvor lækkert du selv synes det er at se på, når dyrene hakker på hinanden, spiser hinandens sår, og jeg kunne blive ved.

Jeg havde engang en kammerat, som havde en hund. Han var imod Thailand og Kina (som lande) fordi de spiste hunde. Han var meget aggressiv, hvis han så dyr blive behandlet dårligt. Især hunde. Han havde jagttegn – og gik på jagt. Han fiskede også i put-and-take søer. Hans hund var alene i 8 timer om dagen, mens han var på arbejde. Hunden var i bur, fordi han (hunden)
ikke kunne klare at være alene i længere tid i lejligheden uden at ødelægge ting. Min kammerat elskede pølser, han elskede kæmpebøffer, han elskede sushi. Han elskede takeaway mad – Burger King, McDonalds osv. Han elskede ost, æg og wheyprotein. Han tog også en masse vitaminer, for så følte han sig ”sund”. Han havde ofte sår i hovedbunden – og lægerne kunne ikke finde ud af, hvad det var.

Da jeg begyndte på mit ”helsetrip” som han kaldte det, blev han irriteret på mig. Han synes, jeg var irriterende – og spurgte mig ”hvorfor jeg ikke bare kunne slappe af og leve livet”.

Jeg svarede ham, at jeg netop gerne ville LEVE livet – lidt længere – og derfor gerne ville eliminere en del af de fødevarer, jeg før har været fortaler for. Derudover vil jeg gerne være god mod dyr – alle dyr. Hvis man er ”dyre-elsker” som mange ”hunde-elskere” proklamerer at være, så mener jeg ikke, at man kan sidde og æde KÆMPE mængder af kød, æg og mælk (eller wheyprotein) fra dyr som har haft et lorteliv. Det er bare min mening.

Jeg dømmer ingen, jeg har bare min holdning til den helliggørelse, der især er i DK omkring præcis hunde. Og tro mig JEG ELSKER HUNDE! Min farmor og faster havde en kennel, da jeg var barn – og jeg har begravet mit ansigt i deres pels og tosset rundt med dem på græsplænen og gået tur med dem og kastet bold med dem siden jeg var meget lille. (Se billedet hvor jeg sidder med de små hvalpe sammen med min farmor). Så det handler ikke om, at jeg ikke kan lide hunde. Men vi danskere har VALGT nogle bestemte dyr som kæledyr – og foragter så ofte de folkefærd som SPISER vores kæledyr eller behandler vores KÆLEdyr (hundemishandling i mange lande fx, hvor de er stuvet sammen eller bliver slået med baseball-bats osv) rigtig dårligt. MEN hvor godt bliver de grise og de køer behandlet, som VI spiser? Eller de æg vi bruger til ALT – især i ”min” fitness verden. ”God proteinkilde” – fuck der hvor æggene kommer fra, hvordan de er endt i æggebakkerne eller i dunkene (æggehvider fx). Bare de er billige – og mange! Og hvad med det  vi spiser, når vi er ude at rejse på diverse restauranter?

Tilbage til min kammerat. Jeg spurgte ham en dag, hvorfor han havde fået hund. Han svarede, at han elskede hunde – og han var det vigtigste for ham. Han havde også den holdning, at hunde selvfølgelig har en hukommelse, og at hans hund sagtens kunne huske ham – også hvis han var væk 2 år fx (ved ikke om I har set de videoer med hunde og deres menneske”fædre” som vender hjem fra Afghanistan – jeg tror hunde sagtens kan huske deres menneske”far” eller ”mor”). Jeg gav ham ret. Jeg spurgte så, hvordan han havde det med at lukke sit elskede dyr inde i et bur 8 timer om dagen – og nogle gange køre fra ham (hunden) igen senere, fordi han skulle træne, i biffen eller andet. Det havde han det ikke særligt godt med – men det var han jo ”nødt til”. Og så var jeg streng, for jeg sagde nemlig til ham – at han jo ikke var ”nødt til” at få en hund! Det var jo HANS egoisme (“jeg vil ha´-tendens”) der gjorde, at han skulle have en hund, som kunne gøre HAM glad, når han kom hjem, eller når han vågnede alene om morgenen (han havde ikke en kæreste på det tidspunkt). Han blev meget vred og spurgte mig, hvorfor jeg havde fået et barn for at proppe det i vuggestue og børnehave. Jeg gav ham ret!

Fuldstændig ! -at få et barn, for at sætte det i institution 8 timer om dagen, fordi man skal tjene penge for at have tag over hovedet (også til barnet), mad på bordet og tøj på kroppen virker ret skørt. Og så skal man lige kompensere for alt den tid man ikke er sammen med sit barn i weekenden eller i ferierne og lave ”alt muligt sjovt” (som ofte også koster penge – og så skal man arbejde endnu mere og være endnu mere væk – måske). Samfundet er fanme skørt! Jeg kan ikke forsvare, at få et barn eller en hund ikke er det samme, hvis man vælger at aflevere barnet mest muligt i en institution – eller får en hund for at lade den være alene hjemme i mange timer om dagen. Begge ting er ren egoisme. Intet andet.

Min kammerat gad ikke se nogle film om dyremishandling eller hvad animalsk protein gør ved kroppen. Han havde hørt om en masse dyremishandling, og han synes, det var forrykt at skulle sidde at se på! For ”jeg ved jo godt hvad der foregår” som han sagde. Jeg svarede blot, at hvis han godt vidste, hvad der foregik – og stadig sad og spiste de her ting, støttede han jo, at det fortsatte.

Han blev meget vred. Han synes jeg var irriterende, og hvis jeg var så hellig, så skulle jeg også stoppe med at bruge plastikposer, fordi de forurenede også- og jeg skulle stoppe med makeup og botox og køre bil. Jeg kunne kun give ham ret. Jeg er bare ikke der endnu. Måske kommer jeg dertil en dag – hvem ved.

Lige nu er jeg i hvert fald startet et sted. Jeg vil ikke være med til at forherlige et slags dyr (fx hund, kat osv) og fornedre et anden slags dyr (gris, ko, kylling, høne (æg)).

Jeg vil ikke længere lukke øjnene for, hvor usundt det er for min krop at spise den slags mad, jeg tidligere har gjort. Hvorfor tror folk kun man kan få protein fra animalsk protein? Skyr, æg, kød, mælk, valleprotein (whey)? Fordi det er en historie, der er blevet fortalt igennem så mange år. Hvis medierne, bøgerne, bladene havde fortalt, at vi skulle spise grønne bønner, røde linser, sorte bønner, spelt osv. som protein, så havde vi bare gjort det.

Du vælger selv, hvad du vil spise, hvor meget du vil vide, hvor meget du vil lukke eller åbne øjnene. Jeg har taget mit første valg. Og jeg vil gerne informeres, og åbne øjnene og ikke sidde og ”nyde” en bøf, når jeg i realiteten ikke aner, hvad den ko har fået at spise, eller hvordan den har ”haft det”.

Næste gang du spiser en bøf, en pølse, en hakkedreng, så tænk på, det er en hund du spiser. En hundebøf, en hundepølse, en hundehakkedreng. En hund der har stået en et bur sammen med alle de andre hunde, haft sår i numsen og pelsen er pletvis faldet af. Hunden er blevet stopfodret med fodder, så den kan vokse hurtigere (end naturens gang), så bøfferne bliver saftige og store. Hunden har lidt i det korte liv, den har levet – før du skulle sidde og tygge i den her sagtige hundebøf – og få dine PROTEINER.

Måske vil det få dig til at overveje at spise nogle grøntsager i stedet – og nogle grønne proteiner. Hvem ved?

Min kammerat så i går Earthlings – jeg har ikke talt med ham længe. Han skrev i går, at han som jeg, havde grædt flere gange. Han skrev ikke, at han ville ændre sin livsstil. Han skrev bare, at han måske godt kunne se, hvad jeg mente- bare lidt. Lidt er godt! Lidt er bedre end ingenting.

I må gerne kritisere og kalde mig ”hypocrite”, fordi jeg stadig ELSKER  BPAK (som elsker kød) – og fordi jeg kører bil og bruger botox. Fordi jeg stadig siger til min datter, at hun gerne må få kød, hvis hun vil (når vi er ude – og hun er jo også hun sin far, som ikke deler mit synspunkt). Jeg er ikke en helgen, men jeg er bare ikke blind for de her ting længere.

Tak fordi du læste med.

Hvis du har lyst til at se noget selv:
Earthlings (YouTube)  https://www.youtube.com/watch?v=ibuQ-J04eLQ
Food that kills Food that heals (YouTube) https://www.youtube.com/watch?v=szIUeYWRFN8

101 Reasons to go Vegan (YouTube) https://www.youtube.com/watch?v=W4HJcq8qHAY
Forks over Knives (Netflix)
Fed up (netflix)
Vanishing of the Bees (Netflix)
The Cove (Netflix)

Billedet nedenfor er af min afdøde farmor og selvfølgelig mig som barn.

 

farmor