Hør-Hanne og Hendes Følgere

veggaer

Jeg roder mig nok ud i en vild kritik og diskussion, når jeg skriver denne blog, men hvad faen – det er ikke første gang det er sket.

Jeg valgte at blive grøntsagsgnasker for – ja hvad er det – et års tid siden måske mere.

Det startede med et projekt jeg lavede for mig selv, hvor jeg kun ville have 2 kød/mælkedage om ugen. Jeg kommer fra en barndom, hvor min mor græd når vi var i Zoo – hun ville helst kun have grøntsager og ikke kød. Hun elskede dyrene og forstod ikke, hvorfor vi mennesker skulle være så onde overfor verden. Jeg synes min mor var idiot på alle mulige punkter, fordi hun var skizofren, voldelig overfor mig, narkomisbruger og alkoholiker og hjemmeluder. Så jeg kunne sådan set ikke tage seriøst, at hun havde den her holdning. Jeg ville jo bare gerne være ”normal” og spise frikadeller og brun sovs og bo i hus og have en far og en mor ligesom alle andre. Derfor var det her veganerliv med at passe på kloden og dyrene som en torn i øjet på mig i mange år, fordi jeg forbandt det med min syge mor.

Da jeg så gik ind i træningsverdenen, hvor protein fra mælk og kød var GUD! Så begyndte jeg at spise kød til den store guldmedalje. Mine kærester gennem årene har klappet i deres små (arj store!) hænder fordi jeg kunne tyre en 700gr bøf med sovs og kartofler lisså hurtigt ned som de kunne – og de elskede, at jeg ikke var sådan en der sad og stak til en salat.

Jeg var kæmpe fortaler for wheyprotein, mælk, kød og alt det dersens i mange år. Jeg blev nærmest hidsig når folk stillede spørgsmålstegn til mit valg af denne form for mad,  og synes de var idioter. Ville de ikke have muskler eller hvad?!

Jeg havde altid ondt i maven, men gav mine tidligere spiseforstyrrelser skylden for dette. Jeg er blevet tjekket for glutenallergi, laktose intolerance og alt mulig fis. De kunne sige jeg havde irritabel tyktarm. Nåh ja hurrah for det. Ikke underligt når man har fucked sine tarme op som jeg har i MANGE år med opkast og sultning og slankepille/afføringspille misbrug. Jeg overvejede ikke en eneste gang SELV at skære noget af det her mad fra og se hvad jeg egentlig fik ondt i maven af. For man lærer at leve med mavepine, selvom det er mega irriterende! Jeg har altid fået ondt i maven af mælk, wheyprotein, kød, fløde, kager osv. Altid.

Jeg fik en eller anden åbenbaring pludselig og ville skære lidt ned på det her animalske indtag (projektet) – og gøre det i MIT TEMPO! Ikke fordi at Hør-Hanne fra Helsebutikken stod og sagde det eller Greenpeace fortalte mig det.

Når man har været fucked up på spiseforstyrrelser hele sin barndom og teenageår – og er BLEVET 100% rask – så ved man en ting om sig selv og sin krop og sine grænser. Jeg gør KUN noget, når JEG ved, at jeg er med hele vejen! Jeg nægter at lade mig kue eller diktere af en eller anden trend, hvis jeg ikke selv synes det er fedt. Når jeg gør det på den her måde, så er jeg nemlig 100% sikker på, at jeg kan tage AL DEN KRITIK, som folk kommer med omkring mit valg, fordi det er 100% mig, der har valgt det

Jeg gik fra at spise MEGET kød, være fortaler for kasein, wheyprotein osv til at få kvalme! Kvalme ved at gå igennem køledisken med kadavere, kvalme ved tanken om at drikke en ko´s mælk. Ad – ! det var ligesom at tænke på at gå hen og patte på en eller anden hunds patter! FØJ! Jeg fik kvalme ved tanken om æg! Især blødkogte æg – sådan et varm foster! FUCK det er ulækkert! Kvalme ved at tænke på det er det DØDE dyr der ligger på Flammen – linet up – og til hvad nytte? Hvad skal vi bruge alt det kød til ? Alt det animalske protein? Hvem har fortalt os at vi SKAL have kød og mælk? Hvorfor er grøntsager ikke ”nok” –hvorfor er det degraderet til ”tilbehør” og ikke ”Main Order”! Hvorfor kalder folk, der elsker katte og hunde sig for dyreelskere og så sidder de og spiser ”Kylling” – ved I godt hvad der sker med ”kyllinger” i dag? Det  er GROTESKT! Og de her mennesker går også i Zoo med deres børn så børnene kan se andres landes dyreverden (det er fucked up!). Har I set øjnene på de dyr i zoo. De er slukkede! Deres indre glød er slukket – for længst. Men jeg ville også blive skør hvis jeg ikke havde min frihed og kunne gå udenfor mit hjem men i stedet sidde i en celle hvor andre kunne glo på mig og kun vente på at jeg rørte på mig eller lå i en rigtig vinkel så de kunne få et godt billede.

MEN jeg har stadig en dun-dyne, jeg kører i bil, jeg har en mobil telefon, jeg har en goosejakke, jeg har en læderpung, en lædertaske, nogle timberlandstøvler osv. Ja det har jeg stadigvæk! Jeg smider det heller ikke ud, selvom jeg har valgt at spise plantebaseret mad.

Jeg går ikke i zoo, jeg spiser ikke mælk, æg, fisk, kylling, kød, mejeriprodukter af nogen art og jeg ville ikke købe en pels  – eller noget med dyre-arter i mere. Hvorfor? Fordi jeg føler, jeg er nødt til at ”trække den anden vej” – de fleste andre er godt i gang med at ødelægge planeten med at æde kød og mejeriprodukter i så stor en stil at jeg slet ikke kan overskue konsekvenserne for ”os” mennesker i fremtiden.

Jeg kalder mig selv veganer, for at gøre det nemt for folk, at vide at jeg ikke spiser alt ovenstående, men når jeg så følger de her grupper på facebook, hvor Hør-Hanne jo også er……Hende som er udtalt veganer! Hende som mener, at jeg er en SKÆNDSEL for vegan-society, fordi jeg er så fakeness i min udstråling og approach (plasticpatter, lange negle, tanning, makeup, extensions, botox og restylane) …. Ja så ved jeg faktisk ikke, hvor meget jeg ”gider” kalde mig selv veganer. Der er en der i dag har skrevet at jeg burde SKAMME MIG fordi jeg ”stolt” oplyser at jeg går med en lædertaske.

For er jeg egentlig veganer? Jeg smider jo ikke de ting ud, som jeg har fra før min ”veganertid” – og jeg forurener også kloden ved min blotte tilstedeværelse ved det materielle forbrug jeg har – af fx tøj (kunstigt fremstillet tøj -som træningstøj – skal I ikke komme og påstå gør noget godt for kloden) jeg flyver stadig med fly og alt det her. Er jeg så ikke en hypocrit når jeg kalder mig selv veganer? For jeg gider ikke være Hør-Hanne!! Og jeg er ikke så skide hellig. Jeg synes det er sjovt at finde ”fake”nuggets som er lavet på soyabønner og friturestegt – og spise ”fake” hakket kød (lavet på soyabønner og andet i den dur – alt er uden mælk og æg) – og de ting er ofte fremstillet af producenter forurener kloden. For det gør fabrikker jo!

Hvad er jeg så? Jeg er bare mig! Jeg har bare valgt at tage afstand for den syge syge verden vi lever i med at overproducere mælk, æg og kød til den helt store guldmedalje – som skader kloden i så stor stil at det er forfærdeligt. En hund og en ko er lige meget ”værd” i min verden. Det er et dyr og de skal ikke behandles dårligt.

Jeg er meget imod at tage et standpunkt der skal foreviges. Jeg er en plantebaseret spiser – lige NU! Men hvis jeg fik min egen gård – med ko, gris, hund, hest, kartofler og alt hvad der kan dyrkes, så skal jeg ikke kunne sige om jeg ville kunne spise en god saftig bøf fra MIN ko, som havde gået rundt og hygget sig i x-antal år og ikke var blevet pumpet op på hormoner og stået skamtæt sammen med andre dyr. Ingen ved det. Lige nu kan ikke forestille mig det. Men det handler om, at jeg har set for meget pt til, at jeg kan se på et dyr uden at tænke det er et levende væsen – og at jeg heller ikke ville spise en kattekilling hvis den blev tilberedt – såvel som jeg ikke ville spise tilberedt ko eller gris.

Jeg dømmer IKKE folk der vælger at spise kød osv. Jeg er enormt afslappet omkring det – fordi jeg hviler i MIT valg – det jeg har taget nu! Derfor har jeg ikke heller ikke en mission om at omvende andre til at gøre det samme som jeg. Jeg kan kun tale ud fra mine erfaringer og sige at jeg har fået det bedre i maven efter jeg har droppet de ting  i min kost og spiser som ”en veganer”  – Og jeg går i seng med en LIDT bedre samvittighed hver dag – og ligger under min dundyne! Shame on me!

Jeg håber, at alle vil respektere hinandens valg. I bund og grund er vi mennesker nogle tumper! At kalde os for intelligente er det mest uintelligente jeg nogensinde har hørt.

At have så mange muligheder og så ødelægge så meget for os selv med krig, død, ødelæggelse, religionskløfter, politik, forurening, tale grimt til hinanden, være utro, lyve, tale ned til os selv osv. Det er sq langt ude.

Tak fordi du læste med.

Kh en Moderat Veganer – det tror jeg, at jeg vil kalde mig fremover, så er jeg vist meget godt dækket ind – håber jeg. #BEAFOXDONTEATONE