Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager!

Da jeg tog min første fitnessuddannelse i 1996 – det var dengang pasta blev hypet som noget sundt – stod det meget klart i mine uddannelsesbøger:
“Du skal forbrænde flere kalorier end du indtager!”

”Okay logisk” tænkte jeg. Jeg var ung og havde en anden forbrænding end jeg har i dag – som snart 34årig.

Efterhånden som årene er gået, og jeg har haft forskellige mennesker til kostvejledninger, kan jeg se hvor stor forskellen er på mænd og kvinder.

Mændene er logisk tænkende og kan MEGET nemmere forholde sig til fakta. Deres krop er heller ikke ligeså hormonelt styret som kvindernes. Mændene falder ikke i på samme måde, når de har sat sig noget for mht. mad. De skal nærmest bare have en kok til at lave maden til dem, så skal de nok spise det der bliver serveret og holde sig fra den mad, de plejer at indtage.

Men vi kvinder, vi falder i. Vi trøstespiser. Vi har cravings. Vi dunker os selv i hovedet. Vi tænker ofte ”ja nu har jeg jo spist tre kager, så kan jeg ligeså godt fortsætte”.

Jeg skal passe på med at generalisere, da jeg ved at mange mænd selvfølgelig også har det med at falde i og tænke sådan, men min erfaring viser, at vi kvinder spiser med hjertet og ikke med hjernen.

Vi spiser alt afhængig af cyklus og humør – jo ældre vi bliver, jo mere er vores maddrift styret af hormonerne – og desværre bliver det ikke lettere med alderen at holde den slanke linje.

Da jeg var yngre, kunne jeg bare lige holde den sunde linje en uges tid, så var der røget de kilo jeg havde taget på. Efter mit 30. fyldte år og en graviditet (da jeg var 27) begyndte min krop at følge tyngdekraften -og de søde sager sætter sig nu helt anderledes end de gjorde førhen.

Som Personlig Træner forstår jeg altså dig, som teoretisk godt kan se det logiske i at følge en kostplan, men har rigtig rigtig svært ved at følge det i praksis. Jeg er med dig hele vejen. Og jeg siger ikke, at det er OKAY at falde i, men vi finder de midler der får præcis DIG til at holde dig til planen. Med midler mener jeg – en sms til mig, når det er ved at gå galt eller en meget varieret kostplan baseret på din cyklus eller saftevand tre gange om dagen i stedet for vand. Det kan være de små justeringer, der kan få præcis DIG til at få sundere madvaner!

Vi er alle forskellige, og vi skal derfor alle tackles på forskellig vis.

Jeg er af den overbevisning, at vi mennesker kan gennemføre præcis det, vi sætter os for – nogle gange skal man bare have støtte, ros og en opsang inden man når målet!

Vi bliver født alene – og vi dør alene, men mens vi er i live kan vi ligeså godt benytte os af hinandens kompetencer!

Vælg den Personlige Træner, Coach, Vejleder og hvad man ellers bliver tilbudt i velfærdsDanmark som passer til DIG, som forstår DIG – og som du har en god kemi med. Alle kan tage en uddannelse, men vi har alle en forskellig måde at formidle det samme budskab
på.

Rigtig god dag – og god træning