Så gør dog noget!

Er det ikke sådan en følelse man sidder med, når man tyr til andre ”midler” end man plejer?

Eller når man har ondt og bestiller en massør, regner man faktisk med at massøren kan redde en fra ens smertehelvede…

Eller når man vil tabe sig/komme i form, så regner man med at vidundermidlet, man har bestilt på nettet eller via tv-shop redder end fra det fedt man ikke vil have…

Eller når man bestiller en Personlig træner…

Eller en slankebehandling – ja så regner man med, at den kan trylle.. og få alle ens drømme til at blive virkelighed…

Da jeg blev kørt ned, da jeg var 26 år og fik totalsmadret mit stakkels knæ gik jeg til genoptræning. Jeg satte min lid til, at de her fysioterapeuter kunne trylle.

Før ulykken havde jeg løftet 40 kg på hver side i fri squat (plus stang) – og dødløftede som en gal. Og så skete det her!

Jeg troede, at de her eksperter ku få det hele til at gå i orden igen. Men nej efter 1000 behandlinger osv.. ja  så snakkede de om nyt knæ! A hvaffor noget? Nej tak!

Jeg gad ikke gå mere til deres skodgenoptræning, hvor jeg skulle stå med to kilos vægte sammen med Hr Madsen på 85!

Jeg trænede bare selv så! Mærkede på min egen krop, hvad jeg kunne eller ikke kunne. Jeg var jo uddannet personlig træner og fitnessinstruktør og vidste jo godt, hvad jeg skulle gøre.. sådan da. Et smadret knæ er jo ikke bare sådan lige til. Men jeg satte ikke længere min lid til eksperter kunne redde mig og mit dumme knæ!

Jeg lærte, at det hele starter HER – hos mig selv. Jeg kan få fifs og hjælp og motivation fra andre mennesker, men ”hjælpen” skal komme indefra. Min egen lyst og vilje til at blive rask, til at træne, til at få det bedre, blive slankere, stærkere osv.. den kommer KUN et sted fra.. Nemlig fra MIG!

Da jeg så blev udsat for tre trafikuheld i rap da jeg var 32-33 år så glemte jeg alt, hvad jeg havde ”lært” af mit uheld fra jeg var 26!

Jeg regnede med at lægerne, trænere, fysioterapeuter og piller kunne hjælpe mig. Jeg brugte cremer og gik til div behandlinger og trænere, men jeg gjorde det med forventningen om, at DE ku hjælpe mig.

Jeg var ikke 100% med selv. Jeg overlod det til dem.. og jeg fik det ikke bedre. Tværtimod blev jeg modløs og ked af det. Og jeg græd hele tiden, fordi jeg synes, det hele var noget lort.

Jeg læste, om folk der havde fået det bedre med dit og dat, og jeg sys overhoved ikke det hjalp! Men en dag tænkte jeg på mit uheld, da jeg var 26.

Jeg begyndte at sige til mig selv, at kun JEG ku hjælpe MIG! Jeg spurgte stadig eksperter til råds, da jeg jo langt fra ved alt.

Jeg fik hjælp til at finde den rette mængde piller i stedet for at spise alle mulige forskellige slags, som nærmest modarbejdede hinanden  – og BUM ! så gik jeg i gang med at lave et nyt træningsprogram til mig selv, som var motiverende selvom det langt fra var ligeså tungt, som jeg førhen løftede. Nøjagtig ligesom dengang, hvor jeg fandt ud af at min squat MAX kunne ligge på 10kg på hver side (med stang oveni) – og nogle gange mindre – og hvilede i det fordi mit knæ jo aldrig bliver det samme igen!

Jeg erkendte, at hjælpen og motivationen og lysten KUN kan komme et sted fra.. Indefra! Helt hos mig selv.

I dag har jeg stadig smerter og lider af det ene og det andet, men jeg har valgt og lært at leve med det, og træner ud fra hvad jeg KAN! Og jeg ser ikke hele tiden tilbage eller sammenligner mig med andre.

Der er kun EN mig… og der er kun EN dig.

Jeg kan som din Personlige træner hjælpe dig med at presse dig selv, give dig nye øvelser, få en sjov træning – måske få dig til at kaste op (så er det rigtig hårdt hehe) og lave kostplaner til dig.

Men JEG kan ikke redde dig fra dellerne eller lysten til sukker eller fed mad eller noget andet. Jeg kan give dig råd og vejledning og snakke med dig om de ting, du synes er svære omkring mad, træning eller din måske manglende motivation!

Jeg kan KUN hjælpe dig på vej. Og det kan alle de andre trænere, behandlere og vidundermidler også kun!

For hvad så når behandlingen, træningssessionerne, slankepulveret løber ud? Hvem er der så tilbage? Det er DU – og din INDRE motivation skal være der.. ellers hopper du bare tilbage til det ”gamle”. Og så kan du starte forfra med en ny ”cure for life”.. og få samme resultat om og om igen..

Husk på det næste gang du går ned og træner med din Personlige træner, eller næste gang du går ind til en behandler..

De kan ikke redde dig.. de kan hjælpe dig på vej! Men DU kører bilen i mål! Det er der ingen andre, der kan gøre for dig.

Vi ses til træning. Tak fordi du læste med.