Pas dig selv!

Jeg er blevet opdraget med den her sætning ”Hvis du ikke har noget pænt at sige, så ti stille!”

Jeg kan sagtens sidde og være rigtig nederen sladretanteagtig sammen med mine veninder, eller kommentere højlydt af dem på tv, når de ikke kan høre det. Og om det er at være streng og led, ja det ved jeg ikke. Jeg bagtaler ikke folk, jeg kan lide – og de ting jeg siger OM folk, dem har jeg for det meste heller ikke det store problem med at sige TIL folk, hvis de spørger om min mening! MEN hvis jeg ikke bliver spurgt, så siger jeg altså ikke min (negative) mening.

 

Den anden dag var der en total ligegyldig (i min verden) mandsperson, der skulle kommentere på, at den trøje (min store varme dejlige trøje) altså ikke gjorde noget godt for mig.

Jeg stod og gloede måbende på ham.

Indeni ulmede min tillagte amager-facon for fuld hammer – jeg havde lyst til at RÅBE ind i hovedet på ham hvor fu#*¤%!! ligeglad jeg var med HANS mening om MIN dejlige trøje, for hvor grim var han lige selv? Hvorfor havde han overhoved RET til at tale til mig – og sige sådan noget vås! Hvorfor skulle han kommentere på min trøje? Hvem FANDEN havde ringet ham op? Jeg havde ikke!

I stedet sagde jeg pænt og høfligt (JA jeg ER jo fra Lyngby) ”Altså jeg kan nu godt lide min trøje uanset hvad”.

Hans IDIOTISKE svar (han skulle bare ha holdt sin mund!) var så: ”Ja det må du jo selvom”

AAAAARARRRGGGHHH!!!! Mange tak! Flejnis fra LIGEGYLDIGHEDENS LAND!

I kan nok høre, at jeg indeni hidsede mig temmelig meget op! Men det er fordi jeg ikke BEGRIBER, hvorfor folk højlydt skal ytre sig om andre mennesker eller tøj eller andet, når de ikke er blevet spurgt! Hvad er der blevet af helt almindelig pli og god opdragelse?

Facebook og andre sociale medier gør altså et eller andet ved folk. Folk har den holdning, så vidt jeg kan sjusse mig frem til, at hvis du ikke kan tåle kritik, så skal du lade være med at ligge noget op! A hvaffor noget?  Jeg er slet ikke med?!

Hvorfor kan man ikke bare enten 1.slette folk som ven fra fb, hvis man bliver irriteret el generet af det som personen poster eller 2.slå notifikationer fra på præcis den ven, så den ”ven” ikke dukker op på din startside.. 3.gå videre til en anden post og komme videre i sit liv altså? Det er da såre simpelt.

Jeg er født høj! Meget høj! Som meget ung var jeg meget høj! Heldigvis har jeg aldrig været ked af at være høj! Men hvis jeg var, så ville det virkelig ha været en skam, for hvad jeg ikke har stået model til igennem årene omkring min højde har ikke været småting – og det er fra folk som jeg IKKE kender, jeg mener. Folks mærkelige blikke, folks kommentarer (alt for højt) om ”Så du lige hende der – hun var total høj” eller ”Arj hun kan da ikke stå oprejst i bussen” eller ”Hun kan da ikke komme ind af døren” Eller ”Hvorfor går hun i sådan noget tøj, får hun ikke nok opmærksomhed med den højde” Eller ”Hvorfor har du høje hæle på, sys du ikke, du er høj nok”.

Shit mand! Hold dog mund! Hvis du ikke har noget pænt at sige om mig eller til mig, så gør det enten så lavt så jeg ikke kan høre det – for JA lyden går sq opad midgets! – ELLER ti stille!

Nu har højden ikke været et problem, så jeg har været ligeglad – og ja jeg har valset rundt i høje buffalos og høje stilletter – og kunne ikke være mere ligeglad. Hvorfor skal jeg altid gå rundt med flade sko, bare fordi jeg er blevet tildelt et par ekstra centimeter!?

Ligemeget – tilbage til almindelig pli og dannelse. Hvorfor mener folk, at det er ok, at kritisere eller ytre sig negativt om andre mennesker? Er det tankeløshed, provokation, irritation eller ondskab?

Nu bevæger jeg mig i en verden med en del mænd – der er mange mænd der træner agtigt.. og de har det altså virkelig med at pille hinanden ned – offentligt og højt! De griner højt af det, mens det står på, men desværre så tager den mand, som er blevet pillet ned, det ofte ind!

Hvis en fyr er stoppet på en ”vitaminkur” og er svundet ind til det halve af det han var i sommers, så er de andre fyre ikke sene til at sige ”Hvad fanden mand, du er da blevet tynd” eller ”Shit du har tabt dig mand, men det så sq godt ud i sommers!” – den sidste er den værste ”Du er tynd – du var engang pæn”.

Jeg har tit tænkt på, hvorfor de gør det. Hvorfor siger de ikke bare ”Hej hvordan går det?” – hvorfor skal der kommenteres på deres udseende? Vi kvinder siger da aldrig ”Hvad pokker Donna, du er da godt nok blevet fed, hva?”  – aldrig!

Vi lyver måske nærmere og siger ”Hvor ser du godt ud”! – mens vi tænker ”Hold op hun ser kvæstet ud i dag”. Men JEG har lært for mange år siden at TIE STILLE! Hvis jeg IKKE sys Donna ser pæn eller frisk ud, så SIGER JEG INGENTING! – OM DET… så snakker jeg om vejret eller noget i stedet!
Ingen mennesker har brug for at få at vide de ser trætte ud, eller fede eller tynde eller noget. Heller ikke mændene. Selvom det lyder sjovt lige når det står på og hele træningscenteret griner og manden der er svundet ind griner, ja så har jeg haft for mange kammerater gennem tiden, som har fortalt mig hvor UFEDT det er, og så skal de i hvert fald ”aldrig gå af en vitaminkur igen”…. Forståeligt nok på sin vis.

Selvom mændene roser hinanden i vilden sky HVIS fx en vitaminkur har virket godt, så kan jeg ikke se hvorfor det skulle give dem ret til så at pille selvsamme person ned, når vitaminkuren er slut.

ALLE mennesker har brug for opløft! ALLE!

De fleste har svært ved at sige til sig selv ”Kæft jeg er flot!” eller sød eller hvad man nu er, men de fleste har NEMT ved at sige ”Kæft hvor er jeg dum” eller grim eller tyk eller tynd eller slap osv. Så nytter det altså ikke noget at alle andre ude i verden også lige skal bekræfte deres negative mening om fx en trøje eller noget andet.

Facebook og andre medier er ikke skabt (tror jeg) for, at man skal ytre sig negativt på andres positive (for det meste) billeder osv. Slet dem som ven eller slet dem fra din startside. Hvis du ikke ved, hvordan du gør det sidste hjælper jeg dig gerne. FOR JA jeg har også nogle venner på fb, som laver nogle statusser, jeg sys er mega belastende – men så kan man bare lige tage dem af startsiden for en tid, så bliver man da ikke generet af det.

Vi har så meget at glæde os over, hver dag vi vågner. Det handler bare om at fokusere på det positive og ikke på det negative.

Vær sød!- ved dig selv og ved andre! Og smil!  Det smitter! Også på en regnvejrsdag i December – glædelig mandag