Jeg KAN IKKE!!!

Jeg KAN IKKE!!! – det er nok den sætning jeg hører alleroftest, når jeg træner folk!

Og nej selvfølgelig kan du ikke det, når du siger HØJT, at du IKKE KAN!

Folk som aldrig har styrketrænet før og måske ikke rigtig har brugt deres krop, siden den tvungne gymnastik i folkeskolen, har ofte ret svært ved at styre deres krop og de vægte, jeg beder dem løfte.

Lige pludselig ryger alle fordomme til gulvet om, at det kun er folk uden (h)jerne der løfter jern. For det er ikke bare sådan ligetil, hvis det skal gøres rigtigt –  OG du samtidig skal forøge din muskelmasse og blive stærkere. Din teknik skal være i orden, og du skal have den belastning på som passer til dig, så du kan tage de repetitioner, du bliver bedt om.

Men de fleste –trænede eller nybegyndere – siger SÅ tit ”JEG KAN IKKE!”, når de skal løfte noget, der er ”for tungt” eller lave en øvelse, der er ”for svær”.

Prøv med ordet ”hjælp” eller ”nu” eller ”JA” (tegn på den anden skal være der med hjælp) næste gang, du får lyst til at sige eller råbe ”JEG KAN IKKE”. For hvis du har en makker eller en træner, så er de der af samme årsag, nemlig for at hjælpe – og ikke for at høre på et jammerråb om, at man ikke kan.

Som træner tror jeg på, at mine kunder kan. Man skal selvfølgelig stoppe, hvis det gør ”underligt ondt” – skader kan sætte begrænsninger for en masse ting, men viljestyrke har ALT at sige – OGSÅ i et træningscenter.

Koder du din hjerne (og krop) til at sige ”JEG KAN IKKE” – så KAN du ikke..

Hvis du siger ”Hjælp” – så er der hjælp at hente hos din makker eller træner.

Og det bedste ved det her er, at du kan tage det med ud i livet! Når du ikke er i træningscenteret og møder udfordringer derude – så er muligheden ”jeg kan ikke” lige pludselig lidt mindre. Du kan i stedet bede om hjælp hos dine venner, arbejdskolleger eller andre til ting eller gøremål du ikke ”kan”.

Der er altid hjælp at hente et eller andet sted. Nogle gange skal man bare lige tænke ud af boxen. Og når man beder om hjælp til at klare ting, er der ofte folk, der gerne vil hjælpe, hvis de har mulighed for det. Hvis ikke, ja så er man nødt til at gøre noget selv i sin bedste formåen.

Hvis det derimod handler om noget, du ikke har lyst til. Jamen så sæt de ord på i stedet! Jeg har ikke LYST til at .. bla bla bla.. . Den går SELVFØLGELIG ikke, når du er nede og træne – hahahaha – i hvert fald ikke sammen med mig!

Husk – hvis du har gjort ALT HVAD DU KAN – så kan du ikke gøre mere.

God træning! Og rigtig god dag.