Fedt + Selvværd = Fedt Selvværd – eller?

+12Jeg har sq aldrig været super god til formler og matematik som sådan, men ovenstående formel burde give meget god mening ik? Eller nej.

Hvis du ikke har læst min blog der hedder +7 – så gå evt. lige ind og læs den (er på min bloghjemmeside www.angelasilverfox.dk)

Jeg havde på det tidspunkt taget 7 kilo på pga. noget smertestillende medicin, som jeg er nødt til at tage grundet mine skader efter trafikuheld for 2,5 år siden.

Vi er nu oppe på +12 i alt. Dvs. jeg ufrivilligt har gainet 5 kilo mere siden jeg skrev den blog, der hedder +7.

Lægerne mener nu, at jeg har taget det på, de havde forventet ift. den medicin jeg får. Så der bør ikke komme flere kilo på end de 12 ekstra medmindre jeg selv ændrer noget på min kost (til det mere usunde).

Jeg har stadig ikke noget problem med at have taget de her ekstra (nu 12) kilo på – det var forventet og jeg regner stærkt med, at de forsvinder igen, når jeg engang slipper den medicin, hvilket jeg satser på sker en eller anden dag. Og hvis de ikke gør, ja så er der bare mere at holde af, ik?

Når jeg taler med mine klienter – og andre mennesker, som gerne vil tabe sig, have en fastere krop osv., så siger de ofte, at det ville hjælpe dem at tabe sig, fordi så ville det være meget nemmere at være udadvendt, være glad og hvile i sig selv, gå med stramt tøj, gå i byen, være mere smilende, komme væk hjemmefra, købe tøj og være tilfreds med sit spejlbillede.

Hvis jeg skal vende den om, så ville det så betyde, at jeg efter min ufrivillige vægtforøgelse skulle blive mindre smilende, mindre udadvendt, i dårligere humør, gå i løsere tøj, blive hjemme og ikke være tilfreds med mit spejlbillede, gå mindre ud.

Det ville også ske, hvis jeg ikke var klar over at min UD-stråling kommer INDE-fra.

Vigtig pointe!

Jeg går ikke i løsere tøj – der er selvfølgelig noget af mit gamle tøj, som jeg ikke kan passe mere, fordi det simpelthen ikke kan komme over lårerne osv.

Jeg er heller ikke mindre smilende, mindre udadvendt eller mindre glad.

Og mit spejlbillede er jeg stadig glad for. Selvom min krop har ændret sig radikalt, så elsker jeg den stadig for at være lige her hos mig – som den er. Det er jo ikke min krops ”skyld”, jeg har taget på.

Nogle siger ”Jamen det er fordi du har taget medicin, du er blevet tyk, det er jo ikke fordi du har siddet og voldædt, derfor er det også nemmere for dig at være glad for dine ekstra kilo”

What ?! Det er jo fuldkommen ligegyldigt hvordan og hvorfor og hvor hurtigt man har taget på. Fakta er at jeg qua mit arbejde og min tilgang til mennesker generelt hører på, at folk tror, de finder lykken i de tabte kilo og deres nye krop. Og det kan man som sådan også for en tid! Men det er på lånt tid, det kan jeg garantere dig.

Den ægte udstråling, de ægte smil, dit selvværd og din indre styrke sidder IKKE i dit udseende, eller i dit fedt (eller mangel på samme) – det kommer altså indefra.

Den dag du lærer, at det hele kommer indefra og får defineret dit mål om hvad du gerne vil indeholde som menneske og ikke mindst udstråle til omverdenen – og IKKE bilder dig selv ind, at det hele kommer, fordi du taber nogle kilo eller får flere muskler, den dag vil du få et andet syn på dig selv og være mere glad for den du er i dag, end den du ønsker at SE UD som!

Jeg ved godt, at det selvfølgelig hjælper at gøre noget ud af sig selv og gøre sig selv pænere, købe noget tøj der sidder godt og evt. gå med make-up osv. – det gør jeg jo selv, men det gør jeg UANSET om jeg vejer 12 kg mindre eller 12 kg mere. Så gør noget ud af dig selv, der hvor du er NU! Smil til andre, når du går på gaden, sig pænt farvel til kassedamen/manden i netto – vis overskud – også selvom du føler dig grim og tyk. Man bliver da kun grimmere af at gå og skule og surmule og ikke gide gøre noget ud af sig selv, fordi man vil vente på, at der kommer en engel ned fra himlen og tryller en slank og flot.

Vær den bedste udgave af dig – præcis der, hvor du er nu! – Jeg lover dig, hvis du smiler til 10 i løbet af en dag, så er der mindst 6 der smiler tilbage til dig – og det er da 6 smil flere end ingen.

Min konklusion er altså at Fedt + Selvværd = Samme selvværd som hele tiden, fordi mit selvværd ikke sidder i min krop, men i MIG. Juhu for det.

Tak fordi du læste med.