Denne mini blog postede jeg på fb

Der kom nogle kommentarer nederst – som jeg også har valgt at dele med jer: 

 

Da jeg her til morgen skulle spise min gudemorgenmad slog det mig, hvor heldig jeg er, at jeg ’selv bestemmer’ min morgenmad.

Da jeg arbejdede på kontor, havde vi jo fredagsmorgenmad. Jeg sys da det var hyggeligt og dejligt at spise det her ikke så sunde morgenmad. Mængden var det værste. For der var altid så meget – og det stod der længe. Så uden at tænke over det, spiste jeg måske 4 stks franskbrød og 1-2 stk wienerbrød sådan henover formiddagen. Og jeg havde ondt i maven resten af dagen.
Der var også tit kage og andre ting på kontoret, som en eller anden havde været ’sød’ at tage med. Og jeg gjorde det også selv. For jeg fik anerkendelse hver gang. Det gad jeg godt ha!

Nu var der en DEL a mine kolleger som altid var på kur, brokkede sig over deres vægt og sagde “Iiiih nej jeg BURDE jo ikke men jeg skal da LIIIGE smage”.

Flere arbejdspladser har også gratis kiks og sodavand og trustyboxe, hvor man kan købe slik.

Jeg prøvede Desperat i flere år at AFSKAFFE kage og usund morgenbrød på arbejdspladsen.
Og jeg blev stemt ned af selvsamme kolleger som gerne ville tabe sig. For ‘det må folk jo selvom’ – altså om de spiser eller ej.

Øhm ja det kan da godt være. Men det virker temmelig modsatrettet at ville tabe sig, brokke sig over sin vægt, være på kur her og der og SAMTIDIG spise kage og morgenmad flere gange om ugen på job.

Jeg har idag MASSER af kunder, som har så svært ved at styre deres indtag på arbejdspladsen “fordi det lige står der”. Både de tynde og dem der ik er tynde.

Så jeg priser mig lykkelig for at spise min
Avocado, revet gulerod, hakkede nødder og 2 stks hakket mørk chokolade drysset med kanel her til morgen – og være på en arbejdsplads hvor det mest tilgængelige usunde er en proteinbar.

For jeg skal ud og vade efter slik og kage hvis jeg skal ha noget af det på arbejde. Og det GIDER JEG ikke.

Hvis danske arbejdspladser begyndte at lave sundheds politik, som i mange børnehaver, vil jeg vædde med at de ville få
Friskere medarbejdere
Slankere medarbejdere
Gladere medarbejdere

Det virker (på mig) ENORMT kikset at sætte alle mulige ting igang med sundhed på arbejdspladsen og så FASTHOLDE, at man gerne må tage kage og slik osv med OG ha adgang til kiks og sodavand og usund morgenmad.

Det var bare en tanke….

Jeg spiser nemlig masser af usunde ting I MIN FRITID, hvor jeg selv aktivt vælger at købe det.

 

Kommentarer

Person 1

 Derfor har vi stort set afskaffet at tage morgenbrød hos os. MEN vi er gode til Peter Beier chokolade (men med den pris bliver det nu ikke til mange stykker). Frugtkasse fra årstiderne har chefen lige indført – det er dejligt

Person 2

Jeg plejer at sige at folks største problem er social betinget spisning.

Person 3

Du har så evig ret!

Person 4

Stop nu ! Livet kan altså også blive for sundt og kedeligt – der er mig bekendt ingen arbejdspladser hvor medarbejderne tvangsfodres med usunde og søde sager  voksne mennesker er gamle nok til selv at vælge og tage ansvaret for deres valg  god weekend

Person 2´s svar til Person 4

Helt ærligt XXXX, hvorfor skal et liv uden mad der ødelægger dit helbred partout altid hænges ud som kedeligt. Vi burde måske lige stoppe op og tænke over hvorfor og hvornår vi besluttede at kravet for at en begivenhed skal være social er at den SKAL indeholde noget der ikke gavner dit helbred, herunder smøger, alkohol og usund mad.???

Mit svar til Person 4

XXXX – jeg er mere end dybt uenig. Det er på linje med at sige at alkoholikere bare kan tage ansvar og lade være med at drikke, når der dag efter dag bliver stillet sprut og øl foran dem. JA man BURDE selv kunne tage ansvar for en masse ting her i livet, men det er bare lettere sagt end gjort. Derfor kunne man som arbejdsplads gøre det til et “problemfrit” område vedr. usunde sager – og lade det være op til folk i deres fritid at købe og indtage disse.Jeg sender et spørgeskema ud til mine kunder i opstartsfasen af et forløb – og nej det er ikke dem med spiseforstyrrelser jeg taler om, og jeg spørger Hvornår falder du oftest i med usunde sager? 90% af gangene svarer de “På arbejdet, når det står fremme – eller til familie sammenkomster”. Hvis så at det IKKE fandtes på arbejdspladsen, så har vi allerede elimineret et af de to svar! Og eftersom man er på arbejde 5 dage om ugen – for det meste – så er det fem dage man bliver fristet og IKKE kun til fredagsslik eller lørdagshygge med familien. Derfor mener jeg, at man gør folk en bjørnetjeneste ved at “tillade” det på arbejdet. Jeg har haft nødder og frugt med som “fødselsdagskage” – det blev heldigvis modtaget med kyshånd af de fleste, men nogle synes, at det var “underligt”. Det er samfundets normal den er gal med (mener jeg) – og derfor er det blevet en folkesyge at man kun kan hygge sig med indtagelse af et eller andet. Rigtig god weekend.